autoverzekering

Autoverzekering: Standaard 10% extra korting op uw autoverzekering. Vergelijk tientallen verzekeraars. Gratis digitale Polismap App.

Bedrijfsverzekering

Bedrijfsverzekeringen: Online berekenen MKB verzekeringspremies. Direct online aanvragen van bedrijfsverzekeringen.

Woonhuis- en inboedelverzekering

Woonhuis- en inboedelverzekering: Online uw premie berekenen voor uw woonhuis- en inboedelverzekering. Standaard 5% extra korting op de premie. Gratis Polismap App.

Reisverzekering

Doorlopende reisverzekering: Direct online uw doorlopende reisverzekering afsluiten. Reis- en annuleringsverzekering gecombineerd. Uw kinderen zijn gratis meeverzekerd.

Reis en annuleringsverzekering

Met een reisverzekering onbezorgd op reis

Sluit voor je op reis gaat een reisverzekering af. Je bent dan verzekerd tegen materiële-, immateriële- en letselschade die je tijdens je reis kunt oplopen. Het afsluiten van een reisverzekering zorgt er voor dat je 24 uur per dag, waar ook ter wereld, hulp kunt krijgen van deskundigen. De belangrijkste verzekerde onderdelen op een reisverzekering zijn:

 • Bagagedekking
 • Medische kosten
 • Buitengewone kosten (SOS kosten), zoals:

– de kosten van een gedwongen langer hotelverblijf;
– de begrafenis- of crematiekosten van een verzekerde in het buitenland;
– de kosten van opsporings- en/of reddingsacties;
– telecommunicatiekosten;
– huur van vervangend vervoer.

Een reisverzekering biedt concrete hulp. Je bent daarnaast gedekt voor de kosten als je terug naar huis moet. Dat heet repatriëring. Redenen voor repatriëring zijn bijvoorbeeld:

 • een naast familielid komt te overlijden;
 • je breekt een been tijdens het skiën;
 • je komt zelf te overlijden.

Je kunt je reisverzekering uitbreiden met dekking voor:

 • annulering;
 • ongevallen;
 • reisrechtsbijstand;
 • autohulp;
 • bijzondere sporten;
 • extra sportuitrusting, zoals duikuitrusting of golfuitrusting.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker dan eenmaal per jaar op vakantie? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, maar de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten.

Als je vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger. In het algemeen geldt dat een doorlopende verzekering voor een gezin met kinderen al na twee vakantieweken per jaar voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Bij een stel ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken per jaar en bij een alleenstaande op 3 à 4 weken.

Zakenreisverzekering

De doorlopende zakenreisverzekering is bedoeld voor ondernemers, zakenmensen, commissarissen, directeuren en staffunctionarissen die voor hun bedrijf regelmatig naar het buitenland reizen. Een zakenreiziger loopt meer risico’s, omdat hij of zij doorgaans vaker reist. Een doorlopende zakenreisverzekering is hier volledig op afgestemd. Er is een uitgebreidere dekking voor bagage. Een meereizende assistent of één meereizend familielid is meestal gratis meeverzekerd. Daarnaast is er dekking voor een zaakwaarnemer. Hierdoor zijn de kosten verzekerd, indien je eerder dan gepland naar huis moet, bijvoorbeeld omdat de zaakwaarnemer ziek is geworden. Ook de kosten indien iemand jou moet vervangen wegens ziekte tijdens je zakenreis worden vergoed.

Groepsreisverzekering

Voor schoolreisjes, bedrijfsuitjes en andere groepsreizen is er een speciale verzekering: de groepsreisverzekering. Een groepsreisverzekering biedt de organisatie zekerheid en is niet duur. Afhankelijk van de gekozen dekking heb je al een groepsreisverzekering vanaf € 0,23 per persoon per dag. Bij een groepsreis of schoolreis zijn ook de leiders en begeleiders meeverzekerd.

Een annuleringsverzekering vergoed de financiële schade wanneer je niet op reis kunt of je reis vroegtijdig moet afbreken.

Vakantie annuleren

Je hebt een vakantie geboekt, maar je moet deze onverwachts annuleren. Dat is dubbel pech. Je vakantie gaat aan je neus voorbij en je bent je geld geheel of gedeeltelijk kwijt. Daarnaast kan het voorkomen dat je een vakantie moet afbreken omdat je onverhoopt terug moet naar Nederland. Bijvoorbeeld omdat een familielid ernstig ziek is geworden of een ongeval heeft gehad. Bij het vroegtijdig afbreken van je vakantie of reis is er ook sprake van financiële schade. (Zie ook wikipedia)

Bereken de premie

Doorlopende reis en annuleringsverzekering

Als je vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger. In het algemeen geldt dat een doorlopende verzekering voor een gezin met kinderen al na twee vakantieweken per jaar voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Bij een stel ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken per jaar en bij een alleenstaande op 3 à 4 weken.