Autoverzekering met een strafblad

Autoverzekering met een strafblad

Autoverzekering afsluiten met een strafblad

Een autoverzekering  met een strafblad afsluiten kan lastig zijn bij een gewone verzekeringsmaatschappij, bij het afsluiten van een verzekering krijg je bij iedere verzekeringsmaatschappij de vraag of je een strafbaar verleden hebt gehad.
Een ontzegging van de rijbevoegdheid, ook wel rijontzegging genoemd, is een bijkomende straf die de rechter bij een veroordeling kan opleggen naast de hoofdstraf. De rijontzegging kan echter ook als zelfstandige straf worden opgelegd. De verdachte wordt dan enkel veroordeeld tot een ontzegging van de rijbevoegdheid, zonder dat ook een geldboete, werkstraf of gevangenisstraf worden opgelegd.

Verzwijging strafbaar verleden

Al kan een verzekeringsmaatschappij niet je strafbare verleden zelf inzien, geven wij wel het advies een eerlijk antwoord te geven op deze vraag.  Je tekent en of je geeft online zelf een vinkje dat je een strafbaar verleden hebt gehad. Mocht een verzekeringsmaatschappij erachter komen dat u heeft gelogen over uw strafbare verleden, kan de verzekeringsmaatschappij uw verzekering nietig verklaren. Dit kan betekenen dat u eventuele schades die zijn uitgekeerd terug moet betalen en dat u aangemerkt zal worden als verzekeringsfraudeur.

Welk jaar heeft de veroordeling plaatsgevonden

Een verzekeringsmaatschappij kijkt naar het jaartal van de veroordeling en de ernst van het vergrijp. U hoeft een veroordeling van 8 jaar of ouder niet te melden aan de verzekeringsmaatschappij. Het is altijd raadzaam om bij meerdere verzekeringsmaatschappijen de aanvraag in te dienen, alle verzekeringsmaatschappijen hanteren hun eigen acceptatienormen. Het kan dus lonend zijn om de aanvraag te doen bij meerdere verzekeringsmaatschappijen.

Autoverzekering afsluiten op naam van iemand anders

Een autoverzekering afsluiten op naam van iemand anders lijkt de oplossing, maar zo eenvoudig is het niet. Als de verzekeringnemer iemand anders is dan de kentekenhouder, zal de verzekeraar vragen gaan stellen. De kans is groot dat verzekeraars niet bereid zijn om in dat geval een autoverzekering af te sluiten. Ook stellen ze vragen als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan de verzekeringnemer of kentekenhouder.

Verzekering geweigerd

Een verzekeringsmaatschappij kan u de verzekering weigeren als een een CIS registratie op uw naam heeft staan, dit kan vanwege fraude zijn of wanbetaling, maar u kan ook worden geweigerd als u te veel schuldschades op uw naam heeft staan.

Verzekering afsluiten met een strafbaar verleden

Bij Toeras kunt u iedere verzekering bij problemen online aanvragen, we sturen u dan zo spoedig mogelijk de offerte toe. Op onze bijzondere verzekeringen pagina kunt u meer informatie vinden en direct de verzekeringsofferte aanvragen.