, ,

Veel onverzekerde taxi’s in Nederland

taxiverzekering - taxi verzekering

Veel onverzekerde taxi’s in Nederland

In Nederland moeten taxichauffeurs, net als alle andere weggebruikers, hun auto of busje verplicht verzekeren. Feit is dat de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA), die de schade vergoedt die je bij een ander veroorzaakt, voor hen een stuk duurder is.

Taxichauffeurs kunnen ook slechts bij een handjevol verzekeraars terecht. Sommige taxichauffeurs sluiten daarom maar helemaal geen verzekering af. Ze nemen daarmee een risico, want op het rondrijden met een onverzekerd voertuig staan hoge boetes.

Verbond erkent gebrek aan concurrentie voor verzekeren taxi

Het Verbond van Verzekeraars bevestigt dat er voor taxibedrijven weinig keuze is voor een verzekeringen en overweegt met haar leden in gesprek te gaan over het gebrek aan concurrentie. Dit stelt het Verbond in reactie op een onderzoek van het Financieel Dagblad naar de onverzekerbaarheid van taxibedrijven. De chauffeurs kunnen strikt genomen alleen nog maar terecht bij De Vereende en Avéro Achmea, al schroefden ook deze verzekeraars de premie recent flink op.

Wat is de huidige situatie?

Volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) rijden er in ons land momenteel een dikke 1500 onverzekerde taxi’s rond. In totaal gaat het om 1541 geregistreerde wagens. De reden? De chauffeurs kunnen de torenhoge verzekeringspremies nauwelijks opbrengen en kiezen er noodgedwongen voor om dan maar onverzekerd de weg op te gaan.

Taxibedrijven moeten actie ondernemen

Je bent als taxichauffeur verplicht een verzekering af te sluiten, wij raden taxichauffeurs aan om zeker niet onverzekerd te gaan rijden. U kunt bij Toeras online uw taxi verzekering aanvragen.