,

Ongeval in het buitenland

Ongeval in het buitenland en reisverzekeringen

Steeds vaker lees je in de krant, dat mensen op vakantie gaan en geen reisverzekering afsluiten en dat er dan een crowdfunding opgezet moet worden om de kosten te dekken.

Lekker genieten van je droomvakantie waar je al het hele jaar geld voor spaart, je hebt er zin in om met het hele gezin heerlijk te genieten van een welverdiende vakantie. Maar heb je wel aan alles gedacht, is alles wel gedekt voor als je een ongeluk krijgt ?

Een ongeluk op vakantie in het buitenland

Ze zeggen wel is een “ongelukje zit in een klein hoekje” en vaak is dat het geval, het hoeft niet eens je eigen schuld te zijn. Buiten de ellende en zorgen over je partner en je kinderen, die wellicht gewond of overleden zijn, wil je totaal niet bezig zijn met de betalingen en de vraag, hoe moet ik weer terug komen in Nederland (repatriëring). Dit laatste kan je makkelijk regelen met een reisverzekering !

Ziekenhuiskosten en vervoerskosten

Als je door een ongeluk in een ziekenhuis komt te liggen, kunnen de kosten heel snel oplopen. Als je dit niet goed geregeld hebt kunnen de kosten zo naar de 50.000 euro schieten, maar stel je hebt een operatie gehad en je mag alleen maar liggend vervoerd worden, hoe kom je dan terug naar Nederland. Als je een reisverzekering afsluit, dan is 1 telefoontje naar het noodnummer genoeg en alles qua vervoer en betalingen worden direct uit handen genomen.

Wat vergoedt je reisverzekering bij overlijden familielid?

Als je tijdens je vakantie ineens een telefoontje krijgt met de mededeling dat een familielid is overleden, wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk terug naar huis. Maar vergoedt je reisverzekering de kosten voor een vervroegde terugkeer naar huis?

Reisverzekering overlijden – Familieleden

Zowel een kort- als doorlopende reisverzekering vergoedt bij het overlijden van 1e en 2e graads familieleden de kosten die nodig zijn om terug te keren naar huis. Voorwaarde hierbij is dat het overlijden niet te voorzien was toen je op reis ging. Was je oma bijvoorbeeld al ernstig ziek toen je vertrok, dan vergoedt je reisverzekering de terugreis niet.

Makkelijk en snel een reisverzekering afsluiten

Dit zijn maar enkele voorbeelden, waarom het afsluiten van reisverzekeringen zo belangrijk is. Het kost uiteraard geld, maar u moet gewoonweg het risico niet nemen. U kunt makkelijk snel online u doorlopende of kortlopende reisverzekering bij ons afsluiten. Heeft u nog vragen dan staan we u graag te woord.